Villris er egentlig en type vanngress, og blir høstet med båt etter gammel indiansk tradisjon. Risen vokser i vernede innsjøer i Canada, nord for Saskatchewan.
For å oppnå den ønskede konsistensen blir den tørket ved 110-120 grader og deretter renset, sortert og pakket.
BRUK
Brukes i salater, supper, grønnsaksblandinger og retter med sopp.
Ha 200 gram ris og 400 ml vann i en gryte. La den småkoke i cirka 55 minutter.
VITAMINER OG MINERALER
Inneholder mer proteiner, jern og B-vitaminer enn vanlig ris.
Næringsinnhold per 100 g/ml
Energi 1613.0 kj / 381.0 kcal
Fett 1.1 g
> Hvorav mettet 0.16 g
karbohydrater 74.9 g
> Hvorav sukkerarter 2.5 g
Fiber 6.2 g
Protein 14.7 g
Salt 0.002 g
Ingredienser: Villris* *økologisk
Oppbevaring
Tørt og kjølig.