TILBEREDNING
1 dl quinoa og 2 dl kaldt vann:
Skyll quinoafrøene i kaldt vann i en sikt. Kok quinoaen i vannet i en gryte under lokk ved svak varme i 8 minutter. Ta gryten av varmen, vend salt i, og la gryten stå med lokk i 10 minutter, gjerne lengre, så alt vannet blir sugd opp og frøene blir bløte.
Koketiden kan variere alt etter hvor lenge quinoaen har blitt lagret. Det er liten forskjell når det gjelder de ulike typene. Kok gjerne sorte quinoa litt lengre enn hvite; røde midt i mellom de to.
Sjekk vann og teksturen av korn i noen minutter før slutten av det foreslåtte koketiden. Dersom quinoa er slik du liker den, tøm av vannet. Hvis ikke, kok det litt lenger, og skyll den med mer vann eller buljong etter behov. Hvis du har noen ekstra minutter, la det dampe litt av varmen med lokket på – dette øker frøenes volum.
Quinoa utvider seg flere ganger ved tilberedning.